Podcast: Fremtidens skole

Dato 18/09-2019

Forfatter Anders Schunk

I denne udsendelse fra Alinea Didaktor skal du høre en lydfortælling, et lille scenarie om en skolehverdag i fremtiden, skrevet og produceret af techjournalist Anders Høeg Nissen, som mange sikkert husker fra P1-programmet Harddisken og som de sidste par år har produceret flere podcasts. Senest teknologinyhedspodcasten SuperDigital.

I forbindelse med Alineas produktion af webdokumentaren Den digitale skole, talte vi med Anders Høeg Nissen for at få hans hjælp til at sætte ord på, hvordan skolen i fremtiden mon kommer til at se ud. Samtidig fik vi ham til at producere det lille fremtidsscenarie, som du skal høre i denne udsendelse.

Anders Høeg Nissen er godt inde i den teknologiske udvikling, og vi synes derfor, at det er spændende at få netop ham til at forholde sig helt frit og fabulerende til skolens fremtid. Derudover er han kender og en flittig læser af science fiction-litteratur, hvilket gør ham i stand til at bruge genren på bedste vis. Og efter at vi har hørt fremtidscenariet, taler vi med Anders Høeg Nissen om fremtidens skole, og vi skal også høre hvad man egentlig kan bruge sådan en fremtidsfortælling til fyldt med science fiction og fantasifuld handling. For selvom det handler om fremtiden, handler det måske lige så meget om den verden, vi lever i i dag.

Produktion
Alinea 2018-2019

Vært
Anders Schunk

Gæst
Anders Høeg Nissen
Web: www.ahnissen.dk

Musik
Niels Skov Jessen