Rollespil i undervisningen med Jeppe Aanæs Steensen

Dato 18/05-2017

Forfatter Anders Schunk

Forestil dig at dine elever mandag morgen gør honnør, når du træder ind i klassen, at de tiltaler dig kaptajn og at du er iklædt militæruniform. I befinder jer på et rumskib, der flyver gennem universet på jagt efter en ny beboelig planet til menneskeheden. Den skal I have fundet inden fredag, og hvis I ikke finder den, er det meget sandsynligt, at ugen ender i kaos og vanvid, hvor røggranater og laserskud flyver om ørerne på jer.

Men det gør måske ikke så meget. For selvom halvdelen af dine elever bliver slået ihjel eller taget til fange af fremmede magter, så har de alligevel arbejdet engageret og dybt fagligt hele ugen. De er blevet bedre til at løse matematiske problemer, de har lavet forsøg med vekselstrøm og de har med grammatiks korrekthed og levende sprogbrug skrevet i rumskibets logbog hver dag.

I denne podcast taler vi med Jeppe Aanæs Steensen, der er lærer på Østerskov Efterskole i Hobro. Efterskolen har baseret hele undervisningen på rollespil, og hver uge er fagene flettet ind i et nyt tema, som danner ramme om den historie, elever og lærere spiller i.

Læs mere om efterskolen i Jeppes blogindlæg her på Didaktor, eller lyt med i denne samtale om rollespil i undervisningen.

LINKS

Østerskov Efterskole

Østerskov Efterskoles facebookside

Video med Østerskov Efterskole fra det virale nyhedsmedie AJ+

Østerskov Efterskole i TV2 nyhederne