Kom i gang med Flipped Learning

Dato 20/10-2015

Forfatter Birgitte Arnvig

Ved at bruge Flipped Learning får du mere tid til rådighed i klassen med dine elever. Det gavner alle – både stærke og mindre stærke elever.

Flipped Learning er et populært emne i forskningen og på lærerværelserne landet over. Det giver nemlig rigtig god mening, når man taler om læring og undervisning, at variere input til eleverne med introduktion af et fagligt element på en video, som eleverne kan arbejde med i deres eget tempo.

HVAD ER FLIPPED LEARNING?

Måske har du allerede hørt om Flipped Learning eller Flipped Classroom? Helt enkelt går det ud på, at det du normalt gennemgår i klassen, optager du på en video, som eleverne ser derhjemme. På den måde forbereder eleverne sig på, hvad de skal arbejde med i skolen næste gang. Når I mødes igen kan eleverne gå direkte i gang med dagens program, og du skal ikke bruge tid på at gennemgå stoffet. For det har eleverne set derhjemme. Ved at bytte rundt på lektier og gennemgang af stof, får du som lærer mere tid til at hjælpe og vejlede dine elever i din undervisning på skolen.

Se mere om Flipped Learning  på Alinea.dk

FÅ EN YOUTUBE-KONTO

Der er flere måder at begynde på. Hvis du ikke selv vil stå foran skærmen, kan du bruge det, andre allerede har lagt ud på fx YouTube. Har du en gmail konto, har du i princippet allerede en profil på YouTube, ellers må du ind og oprette en gratis konto, så du har et virtuelt sted, hvor dine videoer kan hentes fra.

LAV FØRST EN PLAYLISTE

Underviser du fx i matematik og skal have et forløb om brøker, finder du en video, du synes er god og tilføjer den til din playliste. Søg evt. på YouTube ”Sådan laver du en playliste”. Linket til den video, du har lagt på din playliste, sender du ud til dine elever, som ser den som lektie til næste gang. Du kan målrette dine links, så det kun er udvalgte elever og klasser, der kan se dem ved at oprette dem som skjulte. Så er det kun dem, der modtager linket, der kan se videoen. På den måde sikrer du dig, at eleverne får adgang til den korrekte video.

I SKOLEN

Næste gang i skolen samler du op på, hvad I skal lave i dag og gennemgår dagens program og opgaver. Er der nogen, der ikke har fået set videoen, kan de gøre det nu. Og dem der ved, hvad de skal i gang med, kan gøre det med det samme. Du sparer tid på at forklare stoffet flere gange, og de elever, der har brug for din hjælp til opgaver, kan få den med det samme.

Hent over 100 gratis videoer fra Flipperiet.dk

LÆS OGSÅ