ELEVKONKURRENCE

Design Alineas mulepose 2019

Dato 01/01-2000

Forfatter

ELEVKONKURRENCE

Nu sætter vi ordblindhed på landkortet med en konkurrence om at designe Alineas mulepose 2019. Årets mulepose-tema er ordblindhed, og med udgangspunkt i dette tema skal eleverne designe årets mulepose, som bliver trykt i 10.000 eksemplarer og uddelt på de to store skolemesser i 2019.

SÅDAN GØR I

1
I arbejder med ordblindhed som tema i klassen.
Se forslag til aktiviteter længere nede på siden.
2
I arbejder (individuelt eller i grupper) med at designe Alineas mulepose 2019. Temaet for muleposen er ordblindhed.
3
I kigger på jeres fine arbejde og udvælger et eller flere forslag til konkurrencen. Husk at begrunde jeres forslag.
4
I sender jeres forslag ind og venter spændt på resultatet.
Fristen er 30. november 2018 kl. 24.00


Om konkurrencen

HVEM KAN DELTAGE?
Elever i 3.-6. klasse


FRIST FOR INDSENDELSE?
Sidste frist for indsendelse er fredag den 30. november 2018 kl. 24.00


ÅRETS TEMA
Årets mulepose-tema er ordblindhed, og det skal designet af muleposen afspejle. Det kan fx være følelsen af at være ordblind, eller tanken om, hvordan det må være at have svært ved at læse. Konkurrencen er målrettet alle elever i 3.-6. klasse. Man behøver altså ikke være ordblind for at være med.


HVAD GÅR DET UD PÅ?
I skal designe et forslag til, hvordan Alineas mulepose for 2019 skal se ud. Det, I sender ind i konkurrencen kan være en tegning eller et foto af jeres designforslag. Det kan også være et forslag til et muleposemotiv, fx en illustration, et maleri, en collage eller et foto. Faktisk bestemmer I helt selv, hvad det skal være. Det vigtige er, at I formidler jeres ide til en mulepose på en forståelig måde.

Udover jeres forslag, skal I også uploade en kort begrundelse for, at vi skal vælge netop jeres forslag. Teksten må fylde op til en halv A4-side.


HVOR MANGE FORSLAG MÅ VI SENDE IND?
I bestemmer selv, hvor mange forslag klassen sender ind, og om I i fællesskab udvælger ét forslag, eller om I  sender flere forslag ind i konkurrencen. Klassen kan dog kun vinde én præmie.


AKTIVITETER OM ORDBLINDHED
I kan bruge de tre aktiviteter i sammenhæng med konkurrencen. Hver aktivitet varer ca. 45 minutter, er udviklet særligt til formålet og målrettet mellemtrinnet. Aktiviteterne er også tilgængelige efter selve konkurrencen.


HVORFOR SKAL VI VÆRE MED?
Konkurrencen giver eleverne mulighed for at arbejde kreativt med et vigtigt emne, og konkurrencen giver dem mulighed for at ‘opleve deres idéer blive omsat til noget virkeligt’. Ikke mindst er det en god anledning til at arbejde med ordblindhed som tema.

Arbejdet med jeres muleposer kan fungere som et tværfagligt samarbejde mellem fx dansk og billedkunst eller håndværk og design.

 

Hvad kan man vinde?

1. PRÆMIEN:
Vinderforslaget bliver til Alineas mulepose 2019. Derudover vinder klassen 10.000 kroner. Muleposen produceres i et oplag på 10.000 og bliver delt ud på årets to store skolemesser i 2019.

2. PRÆMIEN:
Det bliver helt sikkert svært at vælge, og derfor uddeler vi selvfølgelig også en 2. præmie, som er  en tur i biografen for hele klassen.

3. PRÆMIEN:
En boggave til hele klassen.

Alle deltagende klasser får selvfølgelig tilsendt den endelige mulepose i 2019.

Arbejd med ordblindhed i klassen – 3 gode aktiviteter

HUSK DEADLINE
30. NOVEMBER 2018